Brandende voeten bij alcoholische neuropathie

0
4763
De natuurlijke pijnstiller PEA helpt bij mondbranden

Brandende voeten kunnen ook een na-effect zijn van alcoholisme. Het wordt ook wel eens alcoholische neuropathie genoemd. Alcoholische neuropathie is het gevolg van beschadiging van de lange zenuwen in ons lichaam door het gebruik van alcohol. Het zijn vooral de zenuwen vanuit de rug naar de voeten, die het eerst te lijden hebben van de vergiftiging die optreedt door teveel en te lang alcoholgebruik. Het belangrijkste symptomen van de alcoholische neuropathie is pijn en tintelen.

Drie belangrijke aspecten bij alcoholische neuropathie

Er zijn drie belangrijke aspecten die in overweging genomen moeten worden. Het eerste is natuurlijk stoppen met alcohol drinken. Door de vergiftiging door alcohol van de zenuwen treedt het tintelen, prikkelen en de pijn in voeten en soms in handen op.

Het tweede aspect is ervoor te zorgen, dat er voldoende van een aantal vitamines die behoren tot de B groep ingenomen gaat worden. Die vitamines zijn namelijk nodig voor de goede functie van de zenuwen en bij teveel drinken ontstaat er vaak een tekort van die vitamines uit die B-groep.

Het derde aspect is dat door de chronische vergiftiging van de zenuwen de stofwisseling van de zenuwen zo aangetast is dat er eigenlijk een soort chronische ontsteking in de zenuw aanwezig is. De alcoholische neuropathie werd vroeger ook wel eens genoemd ‘alcoholische neuritis’. Neuritis is een ander woord voor zenuwontsteking.

brandende-voeten-bij-alcoholische-neuropathie
PEA: zinvol bij prikkelende, tintelende en brandende voeten

De zenuwen die ondermijnd zijn door de alcohol kunnen de ontstekingsremmers en lichaamseigen stof palmitoylethanolamide niet meer voldoende maken. Daarom is het van groot belang om via de inname van capsules gevuld met deze natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmende stof de zenuwen te ondersteunen.

PEA bij alcoholische neuropathie

Omdat er capsules zijn, die zowel deze ontstekingsremmers en pijnstillers als vitamines uit de groep van de vitamines B bevatten, zijn die capsules het meest voor de hand liggend om in te zetten bij de late gevolgen van de alcoholische vergiftiging van de zenuwen.

Aanbevolen wordt om driemaal daags deze capsules in te nemen; deze capsules zijn ook wel bekend onder de naam PeaPlex.

Hoe langer gewacht wordt met het stoppen van het drinken van alcohol, hoe groter de schade aan de zenuwen. Zodra je merkt dat je voeten niet meer goed voelen, gaan tintelen, prikkelen of je brandende pijn krijgt, moet je echt meteen ophouden met het drinken van alcohol. De alcoholinname heeft dan eigenlijk al veel te lang geduurd, waardoor zenuwen ernstig aangetast zijn. Gelukkig hebben zenuwen nog regeneratie vermogen, net zoals de levercellen, zodat er nog een kans is dat een bepaald herstel optreedt.

Aanbeveling voor keuze PEA product

PEA producten aangeraden door dokters en experts zijn die PEA producten die èn langdurig zijn onderzocht op veiligheid en werkzaamheid èn van welke producten is bewezen dat ze na inname de hoeveelheid meetbare PEA in het bloed aantoonbaar verhogen.

Dat geldt tot nu toe enkel en alleen voor PEA producten, waarin gepatenteerde micro-PEA is verwerkt.

In Nederland is gepatenteerde micro-PEA verkrijgbaar in de capsules met PEA-opt keurmerk en in Italië is gepatenteerde micro-PEA op de markt als PEA-um en PEA-m tabletten.


Literatuur over PEA

Di Cesare Mannelli L, D’Agostino G, Pacini A, Russo R, Zanardelli M, Ghelardini C, Calignano A. Palmitoylethanolamide is a disease-modifying agent in peripheral neuropathy: pain relief and neuroprotection share a PPAR-alpha-mediated mechanism. Mediators Inflamm. 2013;2013:328797. doi: 10.1155/2013/328797. Epub 2013 Feb 25.

LAAT EEN REACTIE ACHTER