Pijn in de voeten met diabetes type 1

0
705
brandende voeten en zenuwpijn

Een half jaar geleden kwam op onze polikliniek een patiënt die al 20 jaar diabetes mellitus, type één, had. Hij had heel veel last van brandende pijn aan de voeten, en die pijn maakt het lopen bijna onmogelijk. Hij was bij een aantal artsen geweest en had klassieke pijnstillers gekregen, zoals stoffen tegen epilepsie. Het probleem was dat hij daar veel bijwerkingen van kreeg.
Hij voelde zich duizelig en zat niet zo lekker in zijn vel. Bovendien was de pijn niet noemenswaardig minder door het innemen van de tabletten.

Behandeling met PeaPlex capsules en Vitamine D

De pijn in de voeten van deze patiënt waren pijnlijk ook in rust en ze voelden bovendien opgeblazen aan. Als hij liep was het net alsof hij op kussentjes liep. Soms had hij het gevoel alsof er een steentje in zijn schoen zat. Maar dat was niet zo.
De pijn was continu en maakte ook dat hij ‘s nachts slecht sliep.
Een verder onderzoek naar de waarden van het vitamine D in zijn bloed liet zien dat daar ook een groot tekort van was.

Behandeling met PeaPlex en vitamine D

Wij behandelden de patiënt met PeaPlex als ook met vitamine D.
De PeaPlex capsules bevatten naast het pijnstillende en ontstekingsremmende natuurlijke stofje PEA ook laag gedoseerde vitamines B.
In mijn ervaring versterken die stoffen elkaar in werking. Ook de vitamine D is een factor die ervoor zorgt dat bij deze patiënt een goede werking optrad binnen een paar weken. Het blijkt dat veel patiënten met chronische pijnen vaak vitamine D tekort hebben.

Resultaat

De patiënt is nog enkele malen teruggekomen op ons spreekuur en stapje voor stapje ging het vooruit.
De pijn in de voeten was duidelijk minder en hij kan weer beter lopen. Wel blijven de vreemde sensaties van doofheid en het gevoel alsof hij op watten liep. Die sensaties zijn eigenlijk onbehandelbaar. Dat komt omdat ze veroorzaakt worden door een functie verlies van de grote zenuwen naar de voeten. Dat functie verlies komt door de langdurige aanwezigheid van te veel suiker in het bloed. De pijn komt door overprikkeling van de zenuwen door die suiker. En overprikkeling kunnen we beter behandelen dan functie verlies.
De patiënt was heel tevreden en hij had ook geen last meer van bijwerkingen.

Het is nu zes maanden later en de patiënt gebruikt momenteel een capsule vitamine D van 1000 internationale eenheden (IE) en drie capsules PeaPlex per dag. Hij kan nu proberen of de pijn ook zoveel minder blijft als hij een capsule minder in gaat nemen.

Conclusie

Wij adviseren om tenminste een aantal maanden dit supplement te gebruiken alvorens te beslissen of het echt werkt. Want dit middel is een soort reset van het hele zenuwstelsel en voor die reset heeft het tijd nodig.
Als na twee maanden innemen geen enkel verschil opgetreden is, adviseren we meestal om te stoppen of om nog enkele weken de dubbele dosis te nemen.
Als de pijn geheel verdwenen is kan het soms ook zijn dat twee capsules per dag voldoende is om in die staat te blijven.

Palmitoylethanolamide (PEA): een natuurlijke pijnstiller

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER