Chronische hoest problemen behandelen met Palmitoylethanolamide!

0
1068

Eindelijk worden enkele geleerden wakker en onderzoeken met meer gevoel voor detail de positieve werking van PEA bij chronische hoest. Al veel eerder was deze positieve werking door experts aangegeven.
In een artikel met als titel: Targeting vetzuur amide hydrolase als een therapeutische strategie voor anti-hoest therapie werd een nieuwe brug geslagen tussen de ervaring van het gebruik van PEA tegen chronische hoest en het mechanisme.

Chronische hoest is de meest voorkomende reden om een ​​huisarts te bezoeken.

Chronische hoest blijft een moeilijk medisch probleem. Er zijn veel anti-hoest middelen, maar echt effectief zijn die niet. Dit zijn geneesmiddelen die het hoesten onderdrukken, ook wel hoest-suppressants genoemd. Van antihoest middelen wordt gedacht, dat zij werken door een coördinerend gebied in de hersenstam te remmen, waar vanuit de hoestprikkel ontstaat en waardoor de hoestreflexboog wordt verstoord. Klinkt niet zo goed eigenlijk.

Echter, het gebruik van dat soort middelen is niet zonder controverse en ze dienen alleen in aanmerking te komen voor droge, irriterende hoest die geen slijmproductie impliceren. Onderdrukking met antihoestmiddelen van productieve of slijm producerende hoesten veroorzaakt door een aantal ademhalingsziekten kan gevaarlijk zijn. Veel virale hoesten worden het best behandeld door meer te drinken en door de luchtwegen bloot te stellen aan vochtigheid. Nu is er een veel logischere nieuwe aanpak, gebaseerd op het natuurlijke PEA.

Hoe werken antihoestmiddelen?

Griep en Verkoudheden: PEA is zeer zinvol!

Veel antihoest middelen, waaronder Pholcodine, codeïne en Dextromethorfaan, zijn afgeleid van opioïden. Pholcodine en codeïne kunnen slaperigheid en obstipatie veroorzaken en codeïne kan verslavend zijn. Dextromethorfaan kan de serotonine niveaus verhogen en kan interageren met andere geneesmiddelen die ook serotonine verhogen. Benzonataat is een antihoest middel die bepaalde receptoren in de ademhalingen remt, waardoor de drang naar hoesten wordt verminderd. Niets werkt dus oorzakelijk!

Werking van Cannabinoïden en Ganglia Neuronen in antihoestmiddelen

Vetzuur amide Hydrolase (FAAH) is een enzym dat lichaamseigen moleculen zoals PEA afbreekt en remming van het enzym FAAH produceert pijnstillende en anti-inflammatoire effecten. Cannabinoïden remmen vagale sensorische zenuwactivering en de hoestreflex, dus het werd verondersteld dat FAAH-remming anti-hoest activiteit zou veroorzaken via de verhoging van Endocannabinoïden en/of PEA.

PEA heeft de gave via PEA-opt capsules direct het PEA gehalte in het bloed te verhogen. Niet voor niets zijn er veel positieve ervaringen opgedaan met de remmende werking van PEA op chronische hoest.

Primaire vagale ganglia-neuronen, weefsel bioassay, in vivo elektrofysiologie en een bewust cavia-hoestmodel werden gebruikt om een rol voor vetzuuramiden bij het moduleren van sensorische zenuwactivatie in vagale afferenten. FAAH-remming produceerde antitussieve activiteit bij cavia’s met gelijktijdige plasma-verhoging van de vetzuuramiden
N-arachidonoylethanolamide (anandamide), palmitoylethanolamide, N-oleoylethanolamide en linoleoylethanolamide. Palmitoylethanolamide belemmerde hoest stimulus-geïnduceerde activatie in cavia-luchtwegen (een heel gevoelig model), die vagale ganglia-neuronen inhielden, depolarisatie van cavia en humane vagus, en afvuren van C-vezel afferenten. Deze mooie effecten werden gemedieerd via een zogenaamde cannabinoïde CB2/Gi/o-gekoppelde weg en activatie van eiwitfosfatase 2A, wat resulteerde in een verhoogde calciumgevoeligheid van calcium geactiveerde kaliumkanalen. Deze resultaten identificeren FAAH-remming als een doel voor de ontwikkeling van nieuwe antitussieve middelen zonder de ongewenste neveneffecten van directe cannabinoïd receptor-agonisten. Maar beter nog, zonder dat soort enzymremmers te hoeven ontwikkelen.

Een overzicht van de PEA-gebruikers

Literatuur

Bron: Wortley MA, Adcock JJ, Dubuis ED, Maher SA, Bonvini SJ, Delescluse I, Kinloch R, McMurray Targeting fatty acid amide hydrolase as a therapeutic strategy for antitussive therapy. G, Perros-Huguet C, Papakosta M, Birrell MA, Belvisi MG.
Eur Respir J. 2017 Sep 20;50(3). pii: 1700782. doi: 10.1183/13993003.00782-2017.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER