Orofaciale pijn is pijn in de nek en andere delen van ons hoofd

0
984

Onderzoek naar orofaciale pijn

Sommige recente studies hebben de betrokkenheid van stikstofoxide (NO) gemeld bij de verbetering van neuronale activiteiten, wat resulteerde in aanhoudende pijn. Dit is een van de redenen waarom artsen steeds meer het supplement palmitoylethanolamide (PeaPlex) selecteren, omdat het een anti-inflammatoire activiteit en een natuurlijk anti-pijn mechanisme heeft.

Om ectopische orofaciale pijnmechanismen te evalueren, onderzochten onderzoekers of NO bij de trigeminale ganglion (TG) betrokken was bij satelliet gliacellen (SGG) na trigeminale zenuwletsel.

Experimentele inferieure alveolaire zenuwtransplantatie (IANX) werd uitgevoerd in verdoofde ratten (Na pentobarbital, 50 mg / kg, i.p. en 1,0-2,0% isofluraan). De terugtrekkingsdrempel (HWT) voor mechanische stimulatie van de whisker-padhuid werd beoordeeld. Immunohistochemistries van glialfibrillair zuurproteïne (GFAP) en neuronale NO synthase (nNOS) werden uitgevoerd in IANX-ratten, en GFAP-remmer, Fluorocitraat (FC) en nNOS-remmer, NLAP werden in TG toegediend. HWT werd gemeten, en het aantal GFAP- en nNOS-immunoreactieve (IR) cellen in de TG werd op dag 3 geteld.

Voor pijnstilling en ontstekingsremming verkiezen de meeste patiënten:

  • de in Nederland geproduceerde PEA-capsules van Russell
  • de in Italië geproduceerde PEA-tabletten van Epitech

De HWT werd op dagen 1, 3, 5 en 7 significant verlaagd bij IANX-ratten in vergelijking met sham ratten. Het aantal neuronen omringd met GFAP-IR-cellen en nNOS-IR-neuronen is significant verhoogd in de TG op dag 3 na IANX. Na de toediening van nNOS-remmer in de TG bij IANX-ratten, werd het aantal neuronen omringd met GFAP-IR-cellen significant verminderd, en verminderde HWT’s werden hersteld.

Conclusie van onderzoek naar orofaciale pijn

De conclusie was dat de huidige bevindingen suggereren dat de NO expressie werd verbeterd na IANX en vrijgegeven van gewonde TG neuronen, wat resulteerde in SGC activatie. Geactiveerde SGC’s zijn verder betrokken bij de hyperactivatie van TG-neuronen, waardoor ectopische orofaciale pijn veroorzaakt worden.

Literatuur

P16-BASIC SCIENCE (ANATOMIE, FYSIOLOGIE, FARMACOLOGIE, GEDRAG): PERIPHERALE SENSITATIE
Samenvatting: 379
ACTIVATIE VAN SATELLIETGLIEZELCELLEN VIA NITRISCHE OXIDE IS BETEKEN IN DE ECTOPISCHE OROFACIALE PAIN
J. Lee1
1Nihon University School of Dentistry, Departement Volledige Denture Prosthodontics, Tokio, Japan.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER