PEA bij menstruatiepijnen en bij pijnen door endometriose

0
1429
PEA bij darmaandoeningen

Dit zijn allebei pijnen in het bekken. Het bekken zit vol met zenuwen.
Dat is de reden van de ernstige zeurende pijn als er iets mis is in het bekken. Elke lokale bloeding in het bekken, of in de baarmoeder en elke ontsteking in de blaas kan een vervelende zeurende en chronische pijn geven. Ook menstruatiepijnen kunnen behoorlijk lang irriterend aanwezig zijn. Bij de pijnen door endometriose blijft het prikkelen der zenuwen aanwezig omdat er kleine bloedingen in het bekken aanwezig blijven. Deze kleine bloedingen geven aanleiding tot chronische ontstekingen en dus chronische en zeurende buikpijn en bekkenpijn. Hier onder de resultaten van de studie waarbij meer dan 20 vrouwen met dat soort chronische vervelende pijn het natuurlijke supplement PEA namen:

Voor pijnstilling en ontstekingsremming verkiezen de meeste patiënten:

  • de in Nederland geproduceerde PEA-capsules van Russell
  • de in Italië geproduceerde PEA-tabletten van Epitech

Nieuwe studie ondersteunt effect natuurlijke pijnstiller palmitoylethanolamide bij endometriose.

Vrouwenartsen van de universiteit van Ferrara, in Italië, onderzochten het therapeutische effect van de lichaamseigen pijnstiller en ontstekingsremmer palmitoylethanolamide (PEA) bij ernstige pijnen door endometriose. Endometriose is een aandoening waarbij baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder groeit en dit geeft hevige menstruatiepijnen en pijnen tijdens vrijen. 24 vrouwen kregen tweemaal daags 400 mg PEA gedurende 3 maanden. Het bleek dat de menstruatiepijnen en de pijnen tijdens vrijen een heel stuk en significant afnamen. Ook het gebruik van andere pijnstillers, zoals ibuprofen nam meetbaar af. Palmitoylethanolamide (PEA): minder menstruatiepijn, minder pijn tijdens vrijen. De afname van de pijn door menstruatie en tijdens vrijen had ook een meetbare positief effect op de kwaliteit van leven. De conclusie van de onderzoekers was: PEA is een effectief supplement en een goed alternatief voor klassieke pijnstillers in de behandeling van bekken pijnen door endometriose. Deze studie werd gepubliceerd in een Italiaans tijdschrift voor gynaecologen. (Minerva Ginecol. 2013 Mar 13.)

Gelukkig is er nu een alternatief voor dit soort pijnen waar normaal vaak chemische ontstekingsremmers veel gebruikt worden. Stoffen zoals aspirine en ibuprofen. Dat soort ontstekingsremmers heeft echter negatieve effecten op ons bloed en op het maagdarmstelsel. Nu is dit alternatief beschikbaar: een natuurlijke lichaamseigen ontstekingsremmers zonder noemenswaardige bijwerkingen.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER