Blaaspijn syndroom

0
1431

Shiatsu therapeute met fibromyalgie en een geïrriteerde blaas

Een 46-jarige therapeute had de volgende ervaring: al gedurende jaren had ze last van chronische vermoeidheid en pijn die toegeschreven worden aan fibromyalgie.

Inmiddels diende de eerste tekenen van de overgang zich aan: haar menstruatie werd onregelmatig. In die periode had zij ook een blaasontsteking.

Ze had veel last van branderigheid bij het plassen en moest vaak kleine beetjes plassen. De huisarts gaf haar een antibioticakuur en daardoor werd het wel iets beter maar er bleef een duidelijke chronische pijn aanwezig die niet meer weg ging.

PEA gebruik bij blaaspijn syndroom

Ze is op het internet gaan zoeken en vond een uitleg van een arts over het blaaspijn syndroom. In deze uitleg herkende zij zichzelf. Er werd toen aanbevolen om deze chronische ontsteking te behandelen met een natuurlijke middel palmitoylethanolamide (PEA).

Ze is dat gaan doen en merkte dat binnen vijf weken de klachten van het blaas pijn syndroom duidelijk verminderde en ook was ze minder moe en had ze minder last van de pijn in haar spieren door de fibromyalgie. Na acht weken was ze pas zover dat ze het aandurfde om weer langdurige van huis te gaan omdat ze veel minder naar de wc hoefde. De klachten van pijn in de onderbuik waren ongeveer 80% verminderd en de klachten van de Fibromyalgie met ruim 50%.

Voor pijnstilling en ontstekingsremming verkiezen de meeste patiënten:

  • de in Nederland geproduceerde PEA-capsules van Russell
  • de in Italië geproduceerde PEA-tabletten van Epitech
DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER