Het genezen van sportletsels op een natuurlijke methode

0
940

Sportletsels zijn erg vervelend. Je bent lekker bezig, en je bouwt iets op; bijvoorbeeld conditie, spierkracht of spiervolume, en dan ineens is er een beschadiging. Dat betekent dat je een poosje uit de roulatie bent en daarna langzaam weer op moet bouwen. Elke sporter weet hoe vervelend en frustrerend dat is. Bijvoorbeeld met een schouderletsel. Moet er niet alleen gedurende de herstelperiode deze schouder ontzien worden, je kunt ook heel veel spieren rond je schouder niet meer trainen zoals bijvoorbeeld: de grote borstspieren en de lange rugspieren. Het herstel duurt soms veel langer als dat jezelf zou willen. Hoe ouder je bent hoe langer het lichaam nodig heeft om te herstellen van blessures. Het lichaam hersteld van die blessures door onder anderen een molecule te produceren dat pijnstillend, ontstekingsremmend, reparerend en beschermend is. Dat molecule draagt de moeilijke naam “palmitoylethanolamide”.

PEA herstelt weefselschade

De laatste 25 jaar sinds het werk van een Nobelprijswinnaar aan de werkingsmechanismen van PEA, is er steeds meer bekend geworden over de bijzondere eigenschappen van dit natuurlijke in ons lichaam voorkomende molecuul. Er is gebleken dat deze stof niet alleen in het lichaam van mensen geproduceerd wordt, maar ook in bijna alle dieren en een groot aantal planten. De stof speelt daarom ook een hele centrale rol in de stofwisseling van levende wezens. PEA heeft een heel aantal functies die erop gericht zijn om cellen in ons lichaam te beschermen tegen schade en ontstekingen en om het herstel te bevorderen. Bij sportblessures is er niet alleen een plotsklapse schade van de weefsels, als reactie op die schade ontstaat ook een ontsteking en als je pech hebt wordt die ontsteking erger en dan zit je met een chronisch disfunctionerende arm bij een schouderblessure. Als je dan PEA-capsules gaat gebruiken, help je het lichaam om allereerst de overmatig actieve en niet zinvol ontsteking weer in balans te brengen, en ten tweede om alle herstelmechanismen te activeren zodat de weefsels weer in de natuurlijke balans komen van voor de sportblessure.

Dosering aanbevelingen bij sportblessures

In het algemeen is het simpel driemaal daags één capsule van 400 mg na de maaltijd innemen. Bij chronische blessures kan het weleens zinvol zijn om te beginnen met driemaal daags twee capsules gedurende één maand. Het is bij chronische blessures, zoals bijvoorbeeld een tenniselleboog ook belangrijk om tenminste drie maanden vol te houden, en dan na een maand de dosering aan te passen naar driemaal daags één capsule. De dosering kan aangepast worden als het beter gaat. De dosering dan stap voor stap verlagen en als een blessure weer problemen geeft de dosering weer verhogen. Die actieve dosering bevindt zich tussen twee en zes capsules per dag. PEA kan zonder enig probleem samen met andere medicijnen of supplementen ingezet worden. Het advies is om altijd te kiezen voor een PEA-product dat klinisch bewezen èn gegarandeerd zuiver is. Voor zover bekend voldoen slechts PEA-producten voorzien van het PEA-opt keurmerk aan deze eisen.

Aanbeveling voor keuze PEA product

PEA producten die gedurende lange tijd onder supervisie van artsen zijn onderworpen aan testen op het gebied van werkzaamheid en veiligheid èn waarvan bovendien is aangetoond dat na inname daarvan de meetbare hoeveelheid PEA in het bloed is verhoogd, worden door medici en experts aanbevolen.
Niet alle PEA producten voldoen aan deze eisen. Tot nog toe enkel PEA producten die het gepatenteerde micro-PEA bevatten.
Gepatenteerde micro-PEA zit in de in Nederland gefabriceerde capsules met het PEA-opt keurmerk en zit eveneens in de Italiaanse PEA-m en PEA-um tabletten.

 

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER