Hernia pijn en druk op de ischias zenuw

4
1778
Pijn in de onderrug; pak het probleem fysiologisch aan

Hernia pijn en druk op de ischias zenuw: “gemene schietende pijnen”

Pijn in de lage rug, pijn in de benen, dat alles kan samenhangen met een hernia die zich meestal ergens in de lage rug bevindt. Als de pijn in de benen erger is dan de pijn in de rug dan denken neurologen meestal het eerste aan een beklemming van de grote been zenuw, de ischias zenuw. Wanneer de pijn in de rug erger is dan de pijn in het been is vooral artrose van de onderrug vaak een oorzaak.

Maar of het nou pijn is door een beklemde zenuw of pijn door artrose van de onderrug het natuurlijke supplement PeaPlex, waar onder andere lage doseringen van zenuwversterkende vitamines B naast het bekende palmitoylethanolamide in zitten kan hierbij helpen.

Voor pijnstilling en ontstekingsremming verkiezen de meeste patiënten:

 • de in Nederland geproduceerde PEA-capsules van Russell
 • de in Italië geproduceerde PEA-tabletten van Epitech

Waarom kan PeaPlex helpen bij behandeling van zenuwpijn?

Omdat in beide gevallen sprake is van een chronische ontsteking, een ontsteking die vaak al langere tijd bestaat. Als de oorzaak door een hernia komt, geeft de druk op de zenuw aanleiding tot lokale ontstekingen. Bij artrose van de onderrug is er vooral ontstekingen van de gewrichten. In beide gevallen kan men de pijn aanzienlijk verminderen en kunnen de ontstekingsprocessen geremd worden door het innemen van het supplement.

Voorbeeld van behandeling zenuwpijn met PeaPlex

Een bakker die nog zelf veel bakt, daardoor lange dagen maakt en zwaar wordt belast door het dragen van de zware zakken meel, heeft al een lange tijd last van stijfheid en pijn in de rug en sinds enkele maanden ook uitstralende pijn in het been. Zijn huisarts denkt dat er sprake is van artrose van de gewichten in de onderrug door de te zware belasting. Hij denkt dat daar zich ook een hernia bevindt, deze is vermoedelijk ontstaan door plotseling te draaien met de rug terwijl de bakker een zak meel vasthield.

De huisarts zegt dat er niet veel anders opzit dan pijnstillers te nemen. De bakker had gehoord van een klant dat er ook een natuurlijke pijnstiller was die de zenuwen en ook de gewrichten beschermt. Hij bestelt het supplement en gebruikt driemaal daags één capsule. Na een paar weken heeft hij het gevoel dat de pijn in het been langzaam wat wegtrekt en dat hij ook minder last heeft van zijn rug. Nadat hij drie maanden het supplement gebruikt heeft zijn de klachten meer dan 50% minder en de bakker is blij met dit resultaat.

Dit is een voorbeeld hoe PeaPlex twee verschillende problemen tegelijkertijd kan aanpakken: de chronische ontsteking van de kleine gewichtjes in de onderrug en de ontsteking die ontstaat door dat de grote been zenuw onder druk kwam te staan door een hernia. Deze hernia’s verdwijnen meestal vanzelf, maar door de druk op de zenuw blijft beschadiging van de been zenuw vaak lang aanwezig. Met PeaPlex wordt de zenuw ondersteund in het herstelproces en beschermt tegen nieuwe schade.

DELEN

4 REACTIES

 1. Ik heb al een jaar last van veel pijn in het been. Het begon met pijn in de rug maar na enige tijd werd dit minder maar de pijn in het been (tot aan tenen) werd heviger. Nu heb ik in het verleden vaker last van pijn in rug gehad, maar dat verdween meestal na enige tijd. (ook regelmatig spit gehad.)

  Nu heb ik (ongeveer sinds verleden jaar kerst) veel pijn van mijn linker been en na verloop van tijd begint het behoorlijk invloed te krijgen op mijn dagelijks leven. Het gaat dus niet over. Bij neuroloog geweest Mri gehad en blijkt dat er een hernia zit bij L4 L5. De neuroloog wilde nog niet opereren en heeft me doorverwezen naar de pijnpoli. In eerste instantie was ik blij dat er niet geopereerd hoefde te worden maar toen ik las wat die pijnbestrijding inhield kreeg ik een behoorlijke weerstand tegen het injecteren met prednison.
  Gelukkig heb ik op mijn zoektocht naar alternatieven Pea gevonden en dat wil ik eerst gaan proberen. Mijn vraag is nu of dat ook zinvol is daar de uitstulping er al een jaar zit. Wel ben ik al enige tijd bezig met het doen van oefeningen en toch proberen kleine stukjes te wandelen. (wandelen deed ik voor dit gebeuren graag en mis dat ook erg)
  Mijn vraag is of PEA en het doen van oefeningen en korte stukjes lopen (hopelijk met behulp van Pea worden die stukjes langzamerhand stukken. (Althans dat hoop ik)de behoorlijke uitstulping, die op de MRI te zien was na verloop kan verdwijnen zonder dat er een ingreep nodig is.
  Ik ben een vrouw van 67 jaar. Sinds 1995 ben ik nierpatiënt, heb 4 jaar gedialyseerd (buikspoeling) en in 2010 getransplanteerd. De diëten die ik jaren lang heb gehad zijn natuurlijk ook niet echt goed geweest (beperkt eiwit kalium natrium fosfaat etc.)
  Het belangrijkste nu is het laten verdwijnen van de pijn. Ik heb Pea besteld via internet en ben vrij. 13-12-18 begonnen. (het vele gebruik van medicijnen en immunosuppressiva is voor mij ook een reden om de pijnbestrijding (weer prednison) niet te willen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER