Een natuurlijke manier om knie problemen te behandelen

0
1272

Knie problemen komen veel voor. Heel recent is uit onderzoek gebleken dat er veel te vaak geopereerd wordt aan een knie die niet goed functioneert. Die operaties dragen weinig bij tot het herstel. Natuurlijk is dit geen algemeen geldende opmerking, maar moet het gezien worden binnen een speciale context, het geldt niet voor alle knieblessures. In dit geval ging het om meniscus problemen.

Sinds het begin van deze eeuw wordt steeds duidelijker dat veel operaties die in de vorige eeuw veel uitvoert werden, zoals bijvoorbeeld rugoperaties voor een hernia en meniscus operaties op zich weinig effect hebben. Dat komt omdat het natuurlijk herstel ook een duit in het zakje bijdraagt. En die duit is in veel gevallen aanzienlijk. Bijvoorbeeld bij een hernia is naar een jaar het herstel bij patiënten die geopereerd zijn ten opzichte van patiënten die niet geopereerd zijn precies hetzelfde. Het lijkt er dus op dat bij veel patiënten dat soort operaties niet zo zinvol zijn.

Hoe kun je dan toch het zelf helende principe in het lichaam stimuleren?

Dat kan door het toedienen van een natuurlijke stof met een moeilijke naam, palmitoylethanolamide (PEA).

Deze stof komt in vrijwel alle levende wezen voor en heeft een pijnstillende, ontstekingsremmende en een beschermende functie. Bovendien helpt deze stof bij het herstelproces.

In het geval van een meniscus blessure kan het daarom ook zeer zinvol zijn om dit beschermende en herstellende stofje te gaan innemen. Er zijn voldoende voorbeelden op het internet te vinden van sporters die veel baat gehad hebben bij het innemen van dit supplement. Het mooie van dit stofje is dat het van nature al in het lichaam voorkomt en bij inname geen bijwerkingen heeft. Het ondersteunt alleen extra het zelf helende vermogen van ons lichaam.

Voor pijnstilling en ontstekingsremming verkiezen de meeste patiënten:

  • de in Nederland geproduceerde PEA-capsules van Russell
  • de in Italië geproduceerde PEA-tabletten van Epitech

Dosering aanbevelingen bij een knieletsel.

In het algemeen is de dosering driemaal daags een capsule van 400 mg, in te nemen na de maaltijd. Het kan zinvol zijn, als het herstel niet snel genoeg plaatsvindt binnen enkele weken, om te dosering gedurende een of twee maanden te verdubbelen. De meeste mensen merken vanzelf wanneer ze de dosering weer kunnen verminderen, en stap voor stap kan men dan via het reduceren van de doses dit supplement afbouwen.

De stof kan zonder problemen samen met pijnstillers en andere medicijnen ingenomen worden. Om het optimale uit PEA te halen wordt geadviseerd om een PEA-product te kiezen met het PEA-opt keurmerk, welk keurmerk uitsluitend wordt toegekend aan producten met geoptimaliseerde Palmitoylethanolamide (PEA) geproduceerd in een GMP gecertificeerd bedrijf.

Aanbeveling voor keuze PEA product

Artsen en deskundigen adviseren PEA producten, die niet alleen langdurig onder hun supervisie zijn getest op veiligheid en werkzaamheid, maar waarvan eveneens is aangetoond dat na inname van het PEA-product de meetbare hoeveelheid PEA is gestegen.
Voorlopig worden dus aangeraden PEA producten die gepatenteerde micro-PEA bevatten.
Gepatenteerde micro-PEA hebben uitsluitend de in Nederland geproduceerde PEA-opt capsules en de in Italië geproduceerde PEA-m en PEA-um tabletten.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER