Zenuwpijn en neuralgie

0
5177
Acute pain in a woman wrist, colored in red on dark blue background. Health issues problems

Zenuwpijn en neuralgie zijn beiden nare en pijnlijke aandoeningen die ontstaan door een stoornis van de zenuwfunctie. In het algemeen verstaan we onder zenuwpijn een zeurende, chronische pijn en onder neuralgie een meer schietende, felle pijn met pijnscheuten. De termen zijn echter wederzijds uitwisselbaar. Neuropathische pijn is een derde term die ook wel gebruikt wordt om zenuwpijn en neuralgie mee aan te duiden.

Zenuwpijn door vitamine B tekorten

Al meer dan een eeuw is bekend dat tekorten aan bepaalde vitamines uit de B groep zenuwpijn veroorzaken. Een van de eerste aandoeningen waarvan dat bekend werd, was Beriberi. Te weinig vitamine B1 leidt namelijk tot stoornissen van de zenuwfuncties en zo tot neuropathie en zenuwpijn. Bij het toevoegen van vitamine B1 neemt de pijn weer af en wordt de functie van de zenuw beter. Dat is een van de redenen waarom in PeaPlex ook vitamine B1 is opgenomen, om zo, samen met palmitoylethanolamide(PEA), de zenuwfunctie optimaal te ondersteunen en zenuwpijn of pijnverergering te voorkomen. Door recent onderzoek weten we dat veel mensen met chronische pijnen, ouderen en diabetes patiënten te weinig van deze vitamines in het bloed hebben. Dat is een van de redenen dat deze mensen met enkel pijnstillers niet geholpen kunnen worden.

Andere nare verschijnselen van een tekort aan vitamine B

Een tekort aan vitamines uit de B groep geeft niet alleen zenuwpijn of toename van de pijn. Ook andere nare verschijnselen kunnen optreden. Zoals wankel lopen, tintelen en prikkelen van handen en voeten, gevoel op prikkeldraad te lopen of op watten en zelfs gevoelloosheid van voeten of handen. Als er dan en gevoelloosheid is en veel pijn, spreken artsen van ‘anesthesia dolorosa’, pijnlijke gevoelloosheid. Een beetje in tegenspraak op het eerste gezicht, maar wel terecht en bijzonder vervelend als je daaraan leidt.

zenuwpijn-zwelling-pijn-pea

Afbeelding: Zenuwpijn, zwelling en pijn en palmitoylethanolamide. Bij zenuwpijn door een afgeknelde zenuw ontstaat een chronische ontsteking met zwelling en het lichaam produceert dan minder palmitoylethanolamide in de pijnlijke weefsels. PeaPlex ondersteunt het zenuwstelsel door de optimale mix van palmitoylethanolamide met vitamines uit de B groep.

Zenuwpijn door andere vitamines uit de B groep

Ook tekorten aan andere vitamines uit de B groep of vitamine B complex zoals de vitamines uit de B groep tezamen genoemd worden, kunnen stoornissen geven van de zenuwwerking en dus zenuwpijn veroorzaken. Dat komt steeds omdat die vitamines de zenuwfunctie op een heel speciale wijze ondersteunen, net zoals deze vitamines ook ons afweer systeem, ons immuunsysteem, ondersteunt en sterker maakt. Daarom is de combinatie tussen het natuurlijke balans brengende molecuul PEA en geselecteerde speciaal gedoseerde vitamines uit de B groep een bijzonder goed idee om te gebruiken als we het zenuwstelsel en het immuunsysteem willen ondersteunen.

Het gebruik van PeaPlex bij zenuwpijn

Doordat zenuwpijn veroorzaakt kan worden door tekorten aan bepaalde vitamines B, weten we dat bij het toevoegen van die vitamines de zenuwfunctie verbetert en de pijn afneemt. Door het lichaam nu op een fysiologische wijze zowel palmitoylethanolamide toe te dienen, als bepaalde vitamines uit de B groep, wordt een speciale biologische synergie bereikt. Daardoor kan gesteld worden dat PeaPlex de functies van het zenuwstelsel en het immuunsysteem optimaal ondersteunt. PeaPlex: zenuw- en immuunsysteem ondersteuning bij zenuwpijnen door speciale formulering.

zenuwpijn-hand-pijnverminderen

Afbeelding hand: Zenuwpijn kan ook in de hand voorkomen, bijvoorbeeld als er sprake is van het carpale tunnelsyndroom (CTS). Bij het CTS komt een zenuw in de knel door te weinig ruimte, waardoor tintelingen, prikkelingen en zenuwpijn in de hand en zelfs arm kunnen ontstaan.

De PeaPlex formulering bevat een speciale wetenschappelijke samenstelling van PEA met daarbij een aantal speciaal gedoseerde en geselecteerde vitamines uit de B groep, zodat een speciale zenuw ondersteunende synergie ontstaat. Bovendien wordt PeaPlex ook nog eens op een bijzondere manier bereid volgens een nieuw geoctrooieerd proces. Daardoor zit er in elke capsule een speciale mix van zeer fijn verdeelde PEA deeltjes samen met vitamine B deeltjes.
Deze zeer fijn verdeelde PEA deeltjes zijn uiterst klein. Doordat de capsules met deeltjes in deze uitzonderlijke samenstelling (verkleind, verfijnd en ultraverfijnd) gevuld zijn, kunnen zij de werkzaamheid van een PEA product verder optimaliseren. PeaPlex kan daarom met recht aangeduid worden als een verbeterde en doeltreffendere vorm van PEA. Zowel de fijne verdeling als de toevoeging van de speciaal geselecteerde vitamines uit de B groep staan daar garant voor.

Voor pijnstilling en ontstekingsremming verkiezen de meeste patiënten:

  • de in Nederland geproduceerde PEA-capsules van Russell
  • de in Italië geproduceerde PEA-tabletten van Epitech

PEA de natuurlijke oplossing

Er worden verschillende vormen Palmitoylethanolamide (PEA) verkocht, deze stof PEA (palmitoylethanoamide) is, een lichaamseigen stof, die geen bijwerkingen heeft. De stof is inmiddels ook in Nederland te krijgen. PEA is naast een mestcel stabilisator ook een pijnstillende stof bij neurogene of neuropathische pijnen.
Aanwijzing: er bestaat voorkeur voor een PEA product met het PEA-opt vignet en wel omdat bij preparaten zonder dat vignet nergens overtuigend bewijs is gevonden over de zuiverheid.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER