Onderzoek naar Ischias-hersenontsteking

0
447

De chronische ontstekingen in de hersenen bij neuropathische pijn na hernia pijn is een logica om palmitoylethanolamide in te zetten. Een hernia kan een milde ontsteking in de hersenen doen ontstaan. Meer redenen om palmitoylethanolamide (PeaPlex) in te zetten bij hernia pijn! Bij de 2017 EFIC( Europese Pijn specialisten congres) in Kopenhagen werd één poster gewijd aan de ontstekingsreacties in het centrale zenuwstelsel in de glia (bindweefsel in de hersenen en ruggenmerg) en de relevantie ervan voor neuropathische pijn door een hernia (ischias).

Bovendien benadrukte zij deze centrale ontstekingsveranderingen geïnduceerd door perifere zenuwcompressie. In Nederland hebben enkele artsen alle klinische proeven in druk-neuropathische pijn beoordeeld en het natuurlijke molecuul palmitoylethanolamide bleek daarbij uiterst zinvol te zijn (bijvoorbeeld als PeaPlex capsules).

Perifere zenuwletsel (PNI) kan resulteren in centrale gliale- activering en neuro pathische pijn. Gezien de pivotale rol van bepaalde hersengedeelten zoals het periaqueductale grijs (PAG) en rostral ventromediale medulla (RVM) op pijn-modulatie, werd de studie ontworpen om glia-reactivatie in deze structuren te onderzoeken in twee modellen: chronische constrictie schade (CCI) model en totale zenuwtransplantatie NIT). Verder was erop gericht om te verklaren of CCL2, een chemokine geassocieerd met ruggengraat sensibilisatie, betrokken zou kunnen zijn bij supraspinale glia-neuron crosstalk.

Onderzoek naar ischias druk bij ratten

Ratten werden onderworpen aan ischias druk. Mechanische pijn (allodynie) en thermische hyperalgesie werden gemeten één dag voor en 1, 3, 7, 14 en 21 dagen na de operatie. Vervolgens werden een reeks dieren verwerkt voor PAG en RVM immunohistochemische analyse (GFAP, OX42 en CCL2 / CCL2R) en een andere set werd gebruikt om Western blot analyse uit te voeren om immunohistochemische resultaten te bevestigen.

Aanbeveling voor keuze PEA product

Experts en artsen adviseren PEA capsules, die zowel langdurig onder leiding van artsen onderzocht zijn naar veiligheid en werkzaamheid als waarvan aangetoond is dat ze na inname de meetbare hoeveelheid PEA in het bloed verhogen. Dat geldt vooralsnog uitsluitend voor PEA producten die gepatenteerde micro-PEA bevatten. Gepatenteerde micro-PEA zit in de in Nederland geproduceerde PEA capsules, die het PEA-opt keurmerk dragen, en in de Italiaanse PEA tabletten die PEA-um of PEA-m bevatten.

Resultaten van het onderzoek

Bij druk op de grote beenzenuw zoals bij hernia voorkomt, ontstonden neuropatische pijnresponsen tot 3 weken. CCI- en NIT-ratten toonden significante vergroting van GFAP + en OX42 + gebieden in dlPAG, vlPAG en RVM in vergelijking met shams. In tegenstelling tot GFAP + werden geen significante uitzettingen van OX42 + gebieden gedetecteerd, noch in PAG of RVM na NIT in vergelijking met CCI-ratten. Tenslotte vertoonden GFAP + astrocyten immunostaining voor CCL2 terwijl OX42 + microglia immunopositieve waren voor CCR2 in zowel PAG als RVM na PNI-modellen. Immunohistochemische resultaten werden bevestigd door Western blot.

Conclusie naar aanleiding van het onderzoek

De conclusie van de onderzoekers was: schadelijke schade kan betrokken zijn bij supraspinale gliale ontstekingsreacties en kruisvorming, die bijdragen aan veranderingen in het zintuig en pijngedrag. Dit geeft weer een verdere reden voor het gebruik van palmitoylethanolamide in ischias pijnen.

Literatuur

EFIC17 P01-BASIC SCIENCE (ANATOMIE, FYSIOLOGIE, FARMACOLOGIE, GEDRAG): DIERPIJNMODELLEN
Samenvatting: 306 GLIEFACTIVATIE EN CCL2 VERREGELING IN BIJE PERIAQUEDUCTALE GRIJZE EN ROSTRALE VENTROMEDIËLE MEDULLA NA TOTAAL NERVE-TRANSECTIE OF CHRONISCHE CONSTRUCTIE SCHADE-INDUCING NEUROPATHIC PAIN MODEL
P. Boadas-Vaello, I. Klusáková, I. Svíženská, M. Joukal, P. Dubový
Universitat de Girona, Departement Medische Wetenschappen, Girona- Catalonië, Spanje

Masaryk University, Departement Anatomie-Afdeling Neuroanatomie, Brno, Tsjechië

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER